Pages

Followers

Monday, November 21, 2011

Potret Along n Nurul.... hampir siap...

 Untuk lukisan potret kali ni... aku tak ambil jalan ringkas..potostat dan trace 
tetapi sebaliknya aku buat secara manual guna grid skill.... macam aku ajar kat budak-budak...
 Bila dah lama tak melukis.. sukar nak dapat ketepatan dalam lukisan... kerana nak melukis ni pun kena ada skill dan kemahiran yang perlu dilakukan selalu... macam bawa kereta...kalau lama tak bawa mahu terbabas juga...
 Aku melukis ni pun... banyak dapat kritikan dari anak-anak... kata mereka tak serupa macam wajah abang sepupu mereka....heheh ,... suruh mereka lukis baru tahu....
tapi kalau aku hadiahkan kat along... mereka suka tak...????
Inilah gambar asal yang menjadi rujukan aku... di ambil dari facebook Nurul...
romantik kan mereka.. itu yang aku suka....hehehheh

p/s :  bila aku perhati betul-betul lukisan aku dengan gambar sebenar... baru aku perasan...aku lukis leher along agak panjang...hehehhe sorrylaa along...dah tak leh otter...

3 comments:

a kl citizen said...

wah , pandainya tuan rumah melukis. cantik!

roslaini saad said...

terima kasih a kl citizen...dah hobby... asah lama -lama baru menjadi..

secangkir madu merah said...

cantiknya lukisan tu cikgu Ros... Alhamdulillah punya kelebihan dalam melukis..