Pages

Followers

Monday, August 29, 2011

SELAMAT HARI RAYA


 Kalau tiada aral melintang... malam ini mungkin sahur terakhir untuk ramdhan tahun ini...dan hari selasa kita akan berhari raya.....
    Dan aku sekeluarga masih lagi di Ipoh, di rumah kami. Esuk My suami masih lagi bekerja..... dia tak ambil cuti pun....( tahun bertahun rupe itu....) Ikut giliran tahun ini kami beraya di Kampung Bota dulu.....( tu pasal aku macam tak semangat jee....hehehhe ) dua hari raya baru balik ke Taiping.
   Anak-anak pun macam tak happy nak balik Bota.... bukan sebab kerana kampung... tapi kami dah tahu sangat.... nanti hanya kami yang akan beraya dengan emak.... Adik-adik semua balik ke kampung suami- isteri....Kamariah ke Johor, Zubaidah ke Negeri Sembilan dan Azmi ke Kelantan... Latif kerana rumahnya dekat... jarang dia bermalam di rumah emak....
    Tak best kannn....????  tapi kesian juga dengan emak.. kalau kami tak ada, dia lagi laa ke seorangan..  Dan emak akan kata... tak mengape.. mereka selalu balik......( dalam hati dia tak tahu laa...)
     Apa-apa pun... aku dah siap beli baju raya...( baju di jahit tak sempat siap...heheh) anak-anak pun dah dibelikan baju raya.... biskut  raya macam biasa ..order saja...Rendang tok pun...suami beli aje..dan esuk untuk bawa balik aku order rendang dendeng....cukuplaaa... hehehhe Pagi raya baru aku buat kuah kacang cicah nasi impit... Lemang dah pasti ada..... menu utama emak mertua..

    Yang aku rasa tak selesai-selesai ialah rumah aku..... aku kemas selerak balik..kemas selerak balik.... at last...lantak leee...hehehhe semua nya buat sendiri , .....tak ada siapa nak menolong...langsir minta tolong gantung semula pun......belum digantung.....esuk katanya....aduhhhh...
    Tak kisahlaaa...dah tak kuasa teman nak bising-bising... lagi pun seminggu akan beraya di kampung...tak taulaa kalau ada yang singgah bertandang hari sabtu dan ahad... sebab masa tu aku dah balik ipoh...

    PADA SEMUA FOLLOWER BLOG SAYA INI MAHUPUN SILENCE READER....
 SELAMAT HARI RAYA
UNTUK KALIAN SEMUA...MAAF ZAHIR BATIN.....

3 comments:

azieazah said...

Seronok juga balik beraya di kampung, tapi kalu bukan kampung sendiri, biasa laa.. memang kurang la seronok tu. hehehehe

Selamat Hari Raya, Cikgu. Semoga ceria dan gembira di hari Lebaran.

Maaf Zahir Batin mana tersalah tulis, terlanjur komen.

kakcik said...

Selamat Hari Raya Ros.

Mujur kakcik ada bala tentera yang boleh tolong mengemas rumah. Kakcik tolong tengok je! :)

Kakcik dah takde kampung. :(

luahfikiran said...

SALAM SYAWAL,
BILA BACA N3 INI, TERINGAT DAH LAMA SANGAT TAK BALIK KE PERAK - TELUK INTAN ! HATI HENDAK TAPI KEADAAN KESIHATAN NI TAK BERAPA MENGIZINKAN !