Pages

Followers

Wednesday, September 22, 2010

Berat badan dah naik lagi....semangat pula menurun....

Petang tadi, aku melepak kat Giant dengan jiran baik aku sambil bawa kecik dan anaknya main-main, sambil window shopping...( tersangkut juga sehelai baju...alahai..)

Seperti biasa aku cari penimbang kat situ.......Ya Allahh.....naik lagi berat badann....isyykkkkk..
bukan sikit..5.5 kg.. Dah agak dah... sebab selama bulan puasa yang lepas....sedap betul makan nasi... kalau tak nasi kerabu, nasi goreng.. kalau tak nasi goreng , nasi ayam....hehhehe dan bersahur pun dengan nasi juga...

Atee...camane nak kurusnya.....????? Kena buat puasa 6 laa jawabnya....dan control makan balik....alahaii.....

Dan tadi aku ikut balik kelas MLM aku.....selama sebulan puasa memang aku tak ikut pun kelas... puas upline telefon.... macam-macam alasan bagi...hehehe...
DAn tadi puaslaa kena basuh sikit..........hehhehhehehhe biasalaaa... semangat dah menurun.
Kebetulan ( macam disengajakan ) diberi pula tajuk Muhasabah diri....kaji kesilapan dan kelemahan diri........ betul-betul macam menyindir aku laa....( sendiri terasa )...........................

Tapi betullah seperti yang dikatakan.... kalau kita tak attend kelas, lama kelamaan mood kita hilang dan semangat kita menurun....fokus pun hilang...

Aduhhh... dua perkara yang aku kena target bulan ni dan bulan mendatang....
1... Kuruskan badan.....
2. ...Dapatkan rakan kongsi.....
Mampukah aku...?????????????????????????

7 comments:

kakcik said...

InsyaAllah Ros mmapu melakukannya. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan, kan? :)

Mak Su said...

maksu mmg tensiler ingatkan berat badan, sdn pasang idea cemana nak kuatkan diri untuk bersenam......

roslaini saad said...

Kak cik...
hari ni, chek tekanan darah..pun naik juga...jawapnya memang kena turunkan badan lagi...

Mak Su...
Bila dah berumor ni...memang susah nak turun berat badan. Pi exercise, turun ...lepas tu..sekejap balik naik....rasa give up pun ada.. Tapi camana pun kena pi gym laa balik..

syira qahira said...

salam,
jom kak.
kita sama-sama usaha,
saya pun ngah berusaha nie..

Uncle Lee said...

Hi Roslaini, how are you now? Hope you feeling better.
Roslaini, there is a Chinese HERBAL DRINK called, 'Hor Yan Hor'....made in Ipoh, Perak.

It is very good bila body or kepala not feeling good.
As well if having fever, coughs and cold, flu too.

Minum a cup or glass hot, once pagi, once malam, and I assure you you will feel much, much better.
It is cheap....packets inside. Make sure buat di Ipoh and not HongKong.

You boleh beli at any Chinese medicine store. Check with the man there.
Wishing you well, and if free drop by, guess who datang for dinner.
Lee.

roslaini saad said...

Shira ..terima kasih kerana menjenguk, Insyaallah, sama-sama kita berusaha...

Uncle Lee...terima kasih for your information...nanti saya cuba cari kat seng see...mesti ada...dan terima kasih kerana sudi menjengah rumah saya...wahhh...hebat betul , dinner dengan Yang di pertuan Agong....enjoy your life there...

roslaini saad said...
This comment has been removed by the author.