Pages

Followers

Saturday, December 5, 2009

Hari ini Hari jadi ku.......ke 46 tahun....

Dapat dari Dekni di Facebook...thanks Dekni....
Hari ini hari lahirku yang ke 46 tahun.....Sekejap betul masa berlalu...baru saja rasanya melalui zaman remaja, ...(hehe..kalau selamanya remaja pun tak pe...) kemudian berkahwin....tahu-tahu dah masuk ke era rembang senja.....( Tapi waktu senja laa..paling cantik kann...hehehheh indah dan menenangkan....)
Alhamdullillah....di usia ini, aku dah lalui berbagai pengalaman...pahit manis , suka dan duka...dan yang penting, di usia begini...ada orang yang masih menyayangi aku....suami, anak-anak...adik-beradik , kawan-kawan dan pelajar-pelajar.....harapnya di usia begini tak ada siapa yang membenci....Sebab aku ingin terus hidup dalam kesejahteraan.....dan keharmonian . Biar miskin wang ringgit...tapi tak mahu miskin dalam hubungan sesama manusia...miskin dengan kasih sayang...dan miskin dengan keimanan dan ketakwaan......
Doakan aku...moga-moga aku diberi kesihatan yang baik...semoga aku masih boleh terus berbakti dan melaksanakan tanggungjawab pada anak bangsa....Masih boleh menyumbangkan hasil karya dan buah fikiran...untuk kebaikan sesama manusia...masyarakat...sekolah...anak didik...dan semua....

6 comments:

amelia said...

sayang cikgu.. hehehe

Anuar Puteh Harun said...

Selamat Hari Lahir dpd (Teratak 2065)

chehassan said...

Selamat hari ulang tahun cikgu. Salam singgah. Terima kasih jadi pengikut blog saya.

aznimatisa said...

perumpaan Uda tentang era remaja,,kemudian ke ambang remang senja,, sangat dekni hayati,,

Dekni dapat meresapkan kenyataan tu dalam diri,,zaman kanak2 tu umpama pagi hari,, fresh,, dgn cuaca nyaman dan segar,, waktu anak kita kecik2 tu tengah panas mentari tengahari...wa,, best la...setiap detik dan jam bermakna dan berbeza,, senja tu belum lagi uda..kita ni dalam jam 4 masuk ke 5 petang..hee

kakintan said...

salam Roslaini..apa khabar?...HAPPY BELATED BIRTHDAY...sorry Kakintan terlambat kesini....semoga Ros ceria dan sihhat sihat selalu...dan juga semoga Tuhan memberkati perjalanan hidup kita didunia dan juga diakhirat..amin....Bila nak datang KL?...calling2 la Kakintan mana tau bolih juga kita gather2 kan he..he...no phone Kakintan 0163748081

Mamamat said...

Loo .. tak pasan pulak teman akan beday mike. Tahniah. Moga bahagia dan dimurahkan rezeki.