Pages

Followers

Thursday, September 22, 2011

Menanti Hari Esuk...( macam tajuk filem laaa pulak )

      Esuk insyaallah... aku dan famili nak ke Melaka.... Excited juga sebab dah lama tak jalan jauh...dan juga tak pernah melawat ke Melaka...(sampai pernah tapi tak melawat)  Dan aku pernah sekali berkursus di Melaka... itupun tak jalan mana...sebab terikat dengan kursus siang dan malam... habis kursus terus balik Ipoh.
Aku dan suami... sebenarnya bukan kaki melancong... Kalau nak sampai sesuatu tempat mesti ada agenda lain...
Pertamanya sebab kewangan laa..... hehehhee  Nak berjalan ni mesti siapkan duit dulu..... Keduanya...mungkin sebab macam aku cakap tadi... kami bukan kaki melancong....hehehhee...

Tujuan utama kami ke sana kerana adik sepupu suami nak bertunang dengan orang Melaka.......Ada juga aku bertanya dengan My suami.... Bagaimana agaknya bila orang BOTA bertemu orang MELAKA.... sebenarnya dalam keluarga My suami, ada yang dah bertemu jodoh dengan orang Johor, Negeri sembilan dan Kelantan.... cuma My suami yang bertemu jodoh dengan aku sesama Perak.....
      Ikut perancangan esuk kami bergerak lepas jumaat... aku dah ambil cuti untuk kemas rumah dan cuci baju anak-anak dulu... takut tak sempat laa pulak nanti...( tapi waktu ni masih mengadap laptop leee...).. dan akan bermalam di rumah anak saudaraku di Melaka...( dah contak pun ...dah pun diemailkan map ke rumah...) Apa-apa pun nanti main tawakal je..... Majlis pertunangan hari Sabtu.... habis majlis mungkin sempat jalan-jalan kat Melaka.......lepas tu baru balik singgah kat KL ... bermalam di sana, sebab nak ambil barang Razi di UIA.... Ahad baru balik Ipoh..... Isnin ingat nak cuti lagi... tapi tak boleh, ada paper exam ...trial spm kertas PSV,.. apa-apa hal aku kena balik ke sekolah.....
    Perancangan lain...  shopingg...tak ada laaa... aku pun bukan kaki shoping... takat nak beli kain baju.. kat Ipoh pun ada.... 
Apa-apa pun didoakan semuanya selamat.......insyaallah...

1 comment:

gedek! said...

Bukan kaki shopping...?

betol ke...?