Pages

Followers

Thursday, June 2, 2011

Ngerinya....

 Hari ini membaca Harian Metro..... entahlaa... kian hari membaca akhbar sekarang ni.. makin menakutkan..
Hari ini ada berita orang buang anak baru lahir dari flat tingkat 5.....isykkkkk.. kejamnya... buang anak macam buang sampah gitu.... bayangkanlah.. kalau kita yang lalu masa tu, elok mengelak tengok baby yang jatuh tergolek depan kita.........masyaallah...!!!!
Dan berita anak mati kerana kelaparan...... .. Yang aku tak faham, dah tahu laki bini sakit mental, kenapa dibiarkan mereka yang jaga anak kecil tu.... Aku tak nampak salah orang yang sakit.. Ini orang yang sihat, kenapa tak ambil kisah.....adik beradik, saudara mara, jiran tetangga....???? atau masyarakat sekitar...

Entahlah... keadaan hari ini, macam kian tak betul je.... ada saja yang tak masuk dek akal.....

7 comments:

azieazah said...

Betul Cikgu. Itu lah juga yang kami bincang di tempat kerja tadi. Tergamak buang anak dari atas flat. Hilang akal apa?

Kehidupan kita hari ini, semakin rumit, kan?

azieazah said...

Salam.

Lama sungguh saya tidak singgah di sini. Maaf ya Cikgu.

Kalut skit sejak dua menjak nih. Cikgu sihat?

sal said...

manusia makin kejam..sanggup...kalau ye pun..bagi jelah baby tu pd orang lain yg memerlukan yee..ramai yg nak..

roslaini saad said...

Azieazah.... terima kasih kerana sudi berkunjung... saya sihat dalam sakit kaki... heheh berat badan susah sungguh nak turun...

bukan jabatan lain aje sibuk... semua rasanya sibuk dalam bulan Mei ni.. kami cikgu-cikgu walaupun cuti.. masih banyak kerja belum beres...

Sal...
Memang betul... kalau tak nak bagi laa kat orang... bagi kat akak pun, mahu juga rasanya.. tak kisahlaa anak luar nikah pun.. anak tu bukan salah... yang salah emak bapa dia...

Insan Marhaen said...

tugas kita banyak menunggu untuk memperbetulkan semua ini. jangan asyik mengeluh dan berkata isyy.. tetapi mari kita sesama melakukan perubahan.....

gedek! said...

kita makin maju akau makin terkebelakang...?

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com