Pages

Followers

Wednesday, February 2, 2011

Cinta zaman sekolah bawa ke jinjang pelamin...

     Cinta zaman sekolah...???? 
Orang kata cinta monyet... tapi ada yang tidak.....
contohnya dua pasangan yang saya ambil gambar mereka melalui facebook... Saya memang teruja ..bila tengok gambar mereka.. Sebab saya tahu kisah cinta mereka dari tingkatan 4.
Di atas Syahril Azam dan Aishah...aku pernah ajar masa tingkatan 4 dan 5...
Masa buat kerja kursus Azam selalu membantu Aishah... hasilnya. 
Azam dapat A1 manakala Aishah dapat A2. result pendidikan seni visual.
Masa mereka kahwin dulu..ada juga aku dijemput...dan adik Aishah pun pilih pasangan dari sekolah yang sama juga...Sekolah Raja Chulan.
Pasangan  ni pulak...Nani dan Roslan.
Anak murid aku masa di SMK KG Dato Ahmad Said... masa tu aku baru saja
berpindah dari Grik ke Ipoh..Baru kahwin laa tu...
Nani dan Roslan masa tu baru tingkatan 2..Badge pertama dari sekolah tersebut. ( sekolah baru )   
Roslan memang dalam kategori handsome boy dan Nani memang ada cute face kegilaan budak lelaki..
Masa mereka di tingkatan 3, aku jadi guru tingkatan Roslan...Roslan agak aktif sebab tu akademiknya kurang cemerlang berbanding Nani...
Jadi , bila nasihatkan Roslan..aku selalu bandingkan dia dengan Nani...supaya Nani boleh jadi motivasi pembakar semangat untuk dia berjaya...Lepas tu mereka sambung ke sekolah Vokasional di Ipoh...
Aku ingat... hubungan mereka putus lepas tu...sebab Nani dapat ke Universiti...
tapi rupanya....jodoh mereka kuat....

Bila aku tahu mereka akan berkahwin...aku antara orang yang gembira.....suka sangat..!!!

p/s : maaf ...Azam dan Roslan... cikgu ambil gambar dari facebook kalian...
bukan niat tak baik ..hanya kongsi kegembiraan....

7 comments:

amelia said...

bestnya.. macam ni laa couple yang sy nak! couple dari zaman skolah.. dan hubungan berkekalan buat selama2nya.... hmmm, tapi susah la.. payah nak cari lelaki macam ni. nanti kat U tak tau la kan macam mana.. apa yg sy tau, laki zaman skarang berbeza berbanding laki zaman dulu... tk tau la.. hahah

roslaini saad said...

amelia...bukan semua percintaan zaman sekolah sampai ke pelamin...

Pada saya jangan sempitkan dunia remaja dengan percintaan...buka mata luas-luas sekarang...sampai masanya baru fikir tentang jodoh..kan lebih baik mengenali lebih ramai lelaki dari hanya seorang lelaki dan kahwin..????

amelia said...

ya.. betul. lebih baik mengenali lebih ramai lelaki... ramai kawan.. :)

Syahril Azam Noorizan said...

hahaha cerita saya masuk blog akaakkaka...malu saya..nmpak sgt mngatai time sekolah

Syahril Azam Noorizan said...

hahahah cerita saya masuk blog...
malu lah..nmpak sgt mgantai time sekolah...tapi apa nak buat dah jodoh syg cepat smpai..alhmdlah dia isteri saya skang...

Syahril Azam Noorizan said...

hahahah cerita saya masuk blog...
malu lah..nmpak sgt mgantai time sekolah...tapi apa nak buat dah jodoh syg cepat smpai..alhmdlah dia isteri saya skang...

Syahril Azam Noorizan said...

hahahah cerita saya masuk blog...
malu lah..nmpak sgt mgantai time sekolah...tapi apa nak buat dah jodoh syg cepat smpai..alhmdlah dia isteri saya skang...