Pages

Followers

Thursday, January 13, 2011

Teknologi yang memakan diri....

    Hahaha...dasyat bunyi tajuk di atas.....

    Sekarang jam menunjukkan pulul 4.30 pagi.... aku bukan saja-saja bangun nak mengadap blog...tapi niat hati nak buat kerja hujung tahun...yang disambung pada minggu ni...Kena online....untuk dot..dot..dot...( hahah tak leh le citer....)

    My suami cadangkan aku bangun 2.00 pagi..konon-konon line clear...Dan My suami dengan baiknya..tolong kejutkan aku....Dan aku dengan setianya bangun...walaupun, bayangan mimpi tadi sungguh indah..dengan kedinginan bilik tidor berteman selimut tebal...dipeluk anak ku yang kecil...si kecik..

    Memang benarlah...kelajuan online mulanya memukau...tapi rupanya tak lama, ...setiap kali tersangkut..aku kena restart semula....mulakan semula...sangkut lagi...mulakan semula..sangkut lagi...Sedangkan kopi telah hampir bercawan-cawan diminum, untuk menghilangkan impian diulit mimpi.....hahahaha....alangkah indah di dalam selimut....

   Siapalah pencipta teknologi ini...yang membuat aku terpaksa bangun kerana untuk ONLINE...sedang dulu..bila teknologi ini tak ada..semuanya berjalan seperti biasa juga...Kalau yer yang cipta pun..buatlah ciptaan seperti FACEBOOK....bilamana nak ditutup ramai yang bakal menangis....huwaaaa....

   Malam merangkak pergi...suboh bakal tiba...dan aku kena pergi tidor...sebab esuk pagi..aku kena teruskan..berperang dengan teknologi ini.... sangkut tak sangkut....kerja kena siap.....

4 comments:

kakcik said...

Jangan sampai terlajak pulak tidur tu karang! :)

Anonymous said...

Salam Pn. Ros,

He he bangun tido tu kalu boleh solat tahajjud 2 rakaat.Kalo rajin lagi buat 8 atau 12 rakaat. Masalahnya kta ni cukup liat. Kalo sya tengok bola tu boleh pula bersengkang sampai pagi adoi.. Semoga kerja beres dan dimudahkan urusan tersebut inyaallah. Ok cau dulu.

Mountain climber.

roslaini saad said...

Kak cik..alhamdullillah..dapat tidor sekejap..anak-anak nak pi sekolah..kena bangun.

Moutain Claimber...
tulaa kita ni..bab dunia boleh bersengkang mata..hehehe macam juga orang tengok bola laa...berapa sangat yang bangun sembahyang tahjud..???

roslaini saad said...

Kak cik..alhamdullillah..dapat tidor sekejap..anak-anak nak pi sekolah..kena bangun.

Moutain Claimber...
tulaa kita ni..bab dunia boleh bersengkang mata..hehehe macam juga orang tengok bola laa...berapa sangat yang bangun sembahyang tahjud..???