Pages

Followers

Wednesday, January 26, 2011

kalau dah namanya isteri.................

    Hari ini aku letih betul...menyiap beberapa dokumen yang kena diserahkan  secepat mungkin...Untuk itu..aku pilih untuk stay back kat sekolah dan siapkan kerja...
   Sampai rumah...aku cadang nak keluar balik ke pejabat pos laju....Dan My suami cakap dia nak ikut...dia MC hari ini..( kaki bengkak lepas accident hari tu..) aku kata okaylaa...Aku ingat nak pergi ke pejabat pos yang dekat saja..tapi My suami kata lebih baik ke pejabat pos besar.....aduhhh jauh tu...aku dah penat...kerana tak nak bertekak aku ikut je....
Dalam perjalanan...My suami ajak aku terus ke Seputeh...( on the way ke Bota )...aduhh penat ni...mandi pun belum... My suami terus memujuk....Okay, okaylaaa....tapi abang memandu...yer...
Separuh jalan....My suami bagi cadangan lagi...kita terus ke Bota yer...kutip durian.....Malas lagi nak cakap..ikut ajelaaa...nak membangkang pun dah tak guna lagi....

5 comments:

gedek! said...

Tapi kan dapat reward durian...?

luahfikiran said...

SALAM,
MUSIM DURIAN KAT SANA KE ? LF SUKA SANGAT BUAH BERDURI NI !

umi_e said...

Salam... Itulah ciri isteri mithali :)

*Bestnya durian!

kakcik said...

Eh.. ada durian ya Ros??? Kakcik nak ke Bota la.. :)

roslaini saad said...

Gedek..Luahfikiran...Umi -E...dan Kak Cik...

Yer..duriah dah luruh....mulanya saya ingat baru berbunga...tapi durian baru buang busuk..Kata Mak mertua...durian kali ni tak berapa elok..Mungkin sebab tak banyak pokok yang berbuah...jadi yang ada buah jadi serangan serangga perosak...

Kalau sudi singgah, singgahlaa ke Bota...tapi janji durian ada tu tak pasti...