Pages

Followers

Friday, November 19, 2010

P n P di hari akhir persekolahan...


Hari ini hari akhir persekolahan bagi sessi 2010... dan kebetulan, aku ada kelas dengan tingkatan 4T. Melihatkan bilangan yang ramai aku ambil keputusan meneruskan PnP...walaupun hanya buat folio untuk kerja kursus SPM di tahun hadapan... Sekurang-kurangnya di tingkatan 5 nanti, pelajar-pelajar ni nanti tak perlu lagi membuat sampul folio mereka lagi...dan boleh diteruskan dengan kajian rekaan.

Alhamdullillah...untuk kelas 4T ni...hampir semua dah siap sampul folionya..( kebanyakkan yang tidak hadir telah pun buat sebelumnya..) Walaubagaimanapun...kelas tidaklah seperti biasa. Lebih banyak santai dari buat kerja..janji sampul folio mereka siap.....
Kemudian aku buat sessi fotografi dengan mereka...bercerita tentang kelebihan belajar fotografi dan kaitannya dengan seni... Yang berminat aku bagi pegang kamera yang aku bawa, dan ajar cara pegang yang betul....

Senangkan....sekurang-kurangnya masa mereka hadir ke sekolah bererti......
Posted by Picasa

5 comments:

gadisBunga said...

akak cikgu ye? selamat bercuti. :)

roslaini saad said...

Gadisbunga...terima kasih kerana singgah di blog akak...

Pada takwim mungkin dah cuti..tapi sebenarnya belum..sebab masih ada kerja belum selesai..dan masih ada kelas tambahan lagi lepas ni..sebelum budak exam

Anonymous said...

Salam Pn Ros,

Sebenarnya semuanya dah dalam mood cuti dan raya. Tu yg santai je. Baru2 ni tika saya ke Gunung Semanggol ambil anak - anak saya balik kampung sempat sembang2 ngan Pak guard tu. Dia kata ada juga murid masih tak balik sejak depavali.ramai juga yg mohon balik raya n sambung cuti.Tp tak taulah dilulus atau tidak. tapi nampak jalan dari simpang empat ke K.kangsar n Ipoh (jln lama) lengang je. Boleh jadi ramai dah balik kot. Bagaimanapun berhati hati di jalan raya.Sebab nyawa ada satu je heh heh..Selamat menyambut idiladha maaf zahir batin.

Mountain climber.

azieazah said...

Salam Cikgu ROS..
wahhh seronoknya dah mula bercuti sekolah.
Sebenornya, ramai dah mula sejak Aidil Adha lagi, kan?

Uncle Lee said...

Hello Roslaini, saya datang join your kelas boleh? Nak tau, faham how to make folders, ha ha. No need to beli.
You a good chegu....your students smiling....happy
Have fun, Chegu, Lee.