Pages

Followers

Monday, June 21, 2010

Cuti-cuti Malaysia..Kelantan (2)

Setelah perjalanan hampir 5 jam..akhirnya kami sampai ke destinasi yang dituju... Sebenarnya My suami kalau bawa kereta, memang tak laju...( baguslaa pun, bila jalan jauh-jauh ni kadang-kadang datang fobia dengan kemalangan-kemalangan maut...) Destinasi pertama yang kami cari dan tuju ialah hotel penginapan kami...( aku dah booking seminggu sebelum ke Kelantan..)
Hotel yang aku booking, letaknya di tengah bandaraya Kota Bharu... Mengikut penerang receptionis yang mengangkat talifon tu... hotel ni, letaknya dekat dengan station bas, dan di depannya Parkson..... OOooo.... senang laa tu.. itu jawapan aku.. aku pernah sampai kat station bas.. ( tapi aku terlupa, itu pada tahun 1991...aku pun belum kahwin masa tu...) sekarang dah tentu banyak perubahan...
Kami berpusing-pusing dulu di tengah bandar... Nasib baik jalannya tidaklah sesesak Bandaraya Kuala Lumpur....
Banyak juga bangunan-bangunan besar...Membuktikan Kota Bharu juga sedang membangun...dan yang aku perasan, banyak juga shopping kompleks...antaranya KB Mall, Parkson, the Store...dan lain-lain...
Papan tanda Muktamar ni masih terpasang... Cuma beberapa minggu yang lepas muktamar ini berlangsung.... dan masih banyak bendera Pas tergantung di sana-sini...
Papan tanda ini sungguh menarik minat aku... Kelantan dikatakan begitu fanatik dengan bola sepak....
Dan akhirnya, kami bertemu dengan hotel penginapan yang dicari....betul-betul di simpang jalan. Malangnya tiada disediakan tempat letak kereta... jadi jenuh jugalaa kami memusing-musing mencari parking kereta... Lebih malang,..parking ni berbayar...( untungnya..esuknya Jumaat....Parking tak perlu dibayar...) ..Zon parking berbayar ni...
dinamakan ZON KUNCI TAYAR....
Anak-anak aku tak habis ketawa dengan papan tanda ni..
Inilah hotelnya... Malangnya aku terlupa nak ambil gambar bahagian dalam... Bukan apa, aku sebenarnya tak begitu happy sikit... Hotel ini aku booking melalui satu tawaran yang aku dapat secara percuma bila aku menjadi ahli satu club.. jadi kemudian aku call ke hotel untuk booking untuk anak-anak aku pula... Malangnya, bila aku tanya semasa mendaftar, dia kata aku tak booking....apahall.... mau rasa nak marah...tapi nasib baik ada bilik lagi,.. jadi terpisahlah bilik kami... satu di tingkat 3 dan satu lagi di tingkat 1......
Selesai angkat barang...apalagi, mulanya buka bekal.... Jangankan anak-anak...aku pun kelaparan....

2 comments:

kakcikseroja said...

Wah.. bagusnya.. siap bawak bekal.. Tapi, lebih terjamin kebersihannya dan boleh berjimat, kan?? Kalau tengah lapar, nak tunggu order lagi.. huhuhu.. tak terbayangkan.. :)

roslaini saad said...

Kak cik..pengalaman mengajar..harga makanan gila mahalnya bila dalam perjalanan ke Kelantan, terutamanya bila melintasi banjaran titiwangsa... kerana pilihan tak banyak...kita terpaksa beli walau mahal