Pages

Followers

Saturday, February 20, 2010

ronda-ronda masa cuti...

Cuti tahun baru Cina ni, aku memang tak ada mood nak jalan-jalan, disebabkan sakit kaki yang belum okay....tapi bila Imah jiranku ajak ke jalan Kuala Kangsar, tempat yang menjadi favourite aku , rasanya tak nak aku tolak. Sakit pun sakit laa...janji hati seronok..

Bila sampai ke kedai yang kami tuju ni...dari luar aku dah snap gambar...hehehe..Gambar ni dari luar ruang display...tengok dari luar je dah cantik..

Kalau sesiapa yang tahu tentang deco.. mereka tentu dah dapat agak kat mana kami meronda...
Erm....kebanyakkannya English Deco....tu pasal ada gambar lembu tu...Kalau Deco orang melayu tak ada gambar binatang macam tu...




Ini almari hiasannya...harga jangan tanya laa..hehehe




Patung-patung yang comel tu nampak cute sangat kat almari display...kreatif sungguh..
tapi aku bab patung-patung ni tak masuk dalam minat aku....( masih tradisional dan konsevertif bab ni..)






Nampak cantik di tempat display....Mr Techno di Kuala , kalau buat tentu lebih cantik kan....
kalau dibeli nak letak di mana yer...





rekaan yang serupa tapi design berbeza...

Display ni memang memikat hatiku..... harga kerusi tu jangan ditanya....



English design ni ...basiknya hanya dua...warna putih dan flora...
cantik kan kerusi ni...ermm..macam kat London je...




hiasan loceng-loceng dan barang-barang cenderahati..yang comel.

Tea set...design baru...





Comel itik ni....

Sedang aku seronok snap gambar-gambar ni...tiba-tiba..
" Kakak...tak boleh tangkap gambar....."
" Saya mau masuk blog...bukan mau jual...maaa...."
"Sorry aaa....tatak boleh....."
Aku pun akur tak tangkap gambar lagi...heheheh...sebab tu laa aku tak tulis kat mana aku ambil gambar ni...Agaknya kalau tokehnya tahu aku buat iklan free kat sini....tentu dia akan cakap...
"kakak...ambillaa gambar manyak-manyak.........'













3 comments:

aznimatisa said...

Lawanyaa...cam shopping kat Harrods London la Uda,, nanti akan ku tunjuk pada Braimdon :-) tapi soheh dia akan kata..." orang perempuan memang suka la benda2 macam ni"..tu la pasal,, dah tau suka...buat la....hehe

Rositah Ibrahim said...

Gambar sudaaah amik manyak, maa..

aintsuperwoman said...

kak ros,
atip pun selalu pesan kat fa, haa..jangan asyik main snapppp je. some places they wont allow you...katanya....mmmm..tapi kadang2 fa curi2 jugak! hehehehe...