Pages

Followers

Monday, January 18, 2010

Rakan sepasukan.....

Keistemewaannya bila jadi cikgu Seni ni...bila ada mesyuarat, kursus atau kerja....aku pasti ditemukan dengan rakan-rakan dari ITM atau sekarang Uitm....
Ini Hamidah dari AD81 (tekstil) senior aku di ITM...dan Safura junior aku dari Fesyen Department...Dua-dua mengajar di Ipoh....
Zainal Akyan...Classmate masa ATD ...fine metal AD84.... Kemesraan kami macam adik beradik. Isteri dua ni....heheheheh Mengajar di Ipoh.

Razak, sekarang cikgu di SMK Simpang....waktu aku ambil gambar ni dia kurang sihat...sebab tu serius aje.... AD90 kalau tak silap.....






Salleh... junior di Art and Design juga....tahun berapa aku tak ingat daaa....Manis dan sopan orangnya, heheh anak dah 4 orang...sekarang dah jadi guru kanan di IPoh...



Haji Cherel..... baru balik Mekah tahun ni... keluaran USM...Mengajar di Teluk INtan...



Ruzanah aka Tinot.....satu kelas Atd 90...dulu di ITM pernah jadi Komander Kesatria...
AD84 (TEkstil ).... kawan paling rapat, dah macam adik beradik ...Mengajar di Ipoh dah dekat 20 tahun....


Faridah atau lebih mesra aku panggil Kak Idah....juga cikgu di Ipoh... Kalau tak silap Kak Idah bukan dari Itm.... Dari maktab kemudian sambung ke UPSI..... Kak Idah ni very motherly...



Kak Hasnah dan Abidah.,....dua-dua cikgu dari Ipoh...
Kak Hasnah dah bermenantu..paling senior antara kami, tapi body masih solid....heheh
Nak tanya rahsia jaga badan,, tanyalah dia....
Abidah... masih tak berpunya..( solo laa tu..) ...wajah tersenyum tapi dalam hati hanya Tuhan yang tahu....kerana di saat ini ayahnya sedang sakit tenat di hospital....tapi dia tabah...
Untuk semua rakan-rakan.... terima kasih semua...insyaallah...kita jumpa lagi ....











7 comments:

amelia said...

cikgu, kalau tk silap sy.. sy kenal cikgu zainal akyan tu.. guru geografi di mgs ipoh, waktu sy form1..

aznimatisa said...

Uda,, seronok tengok kawan2 Art,, terutama si Zainal tu!!!Kami practical teaching sama kat SMK Kelana Jaya,, pasang 2 tu apa kes,, amboi,, Zainal tak sangaka ha. Jodoh ye Uda,,apo nak di kato. Kim salam la ke Zenal Akhyan.

aintsuperwoman said...

kak ros,

keje fa setiap hari, bukakkan blog untuk atip baca.

bila bukak entry ni...terus tanya hubby....

`Yang, Hamidah Textile 81..ingat tak?'

Atip pun jawabbb...`Haaa...yes, yes, Hamidah tu, ingat, ingat...mana? mana gambor diaa....'

hehe

gemagong said...

selamat bertugas cikgu2 semua...

roslaini saad said...

Amelia...cikgu Zainal Akyan memang mengajar di MGS sekarang ni.
Dekni....Jangan tak percaya, Si Zainal ni beristeri dua...bisness mainded ni...
Fa...memang betul si Hamidah ni satu kelas ngan Atip dulu...hari tu tak sempat nak tunjuk kat dia blog Fa n Atip kat dia...tapi dia memang masih ingat ngan Atip...

Uncle Lee said...

Hello Roslaini, very interesting to see who is who of your workplace.
And yes, being a chegu is an honourable profession, as well siapa la tau the next PM might have come from your class kan?

The mediocre teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates.
The great teacher inspires.

You stay easy, keep well and have a pleasant weekend, best regards, Lee.

Zaitun said...

Salam cikgu

Seronok kak Zai dapat kawan dengan cikgu2 boleh dapat banyak tips.kan gitu?