Pages

Followers

Thursday, January 28, 2010

Di mana suiznya....????

Sehari dua ni bukan aku aje yang perasan. Anak-anak pun perasan juga...angin suamiku berbeza dari kebiasaannya......Saat aku menulis blog dah pukul 10.25 malam ni pun dia masih di luar...katanya tadi pergi ke Pusat KHidmat... berbeza dari kebiasaan, dia akan tidor aje waktu-waktu begini. Alasannya letih..... tapi sekarang lain pulak...
Sebenarnya aku tak syak wasangka bukan-bukan terhadap suamiku.... Perubahan begini dah biasa bagi kami. Kata anak-anak.... Ayah tengah switch "ON"... waktu-waktu sebegini kebiasaannya anak-anak tak begitu senang dengan si Ayah... kerana ayah pro -aktif... dan lebih banyak berleter....Kadang-kadang aku pun tak faham juga.... tiba-tiba datang rajinnya...rajin terlampau pulak tu...Ada ketika aku tak tahu dia tidor pukul berapa...sebab setiap kali terjaga dia masih belum tidor dan ada saja nak dibuat... Kalau tengah malam ni, aku suruh dia cari paku...aku pasti dia akan start motor dan keluar dan mencari paku yang aku mahu.... Bagusnya, waktu begini banyak kerja aku yang dibantu.... bangun pagi kain dah siap di ampaian... Kadang-kadang air kopi dah siap dibancuh....Tapi yang tak lalunya...bila tiba angin rajin begini, dia mula memunggah... konon nak kemas, ..Ini aku minta ampun...memang pening aku...dipunggahnya habis... anak-anak pun runsing...sebab mereka semua akan dikerah habis-habisan.... Dan biasanya yang akan menyudahkan kerjanya ..akulaa.... Kena pula dia dah switch "OFF"..balik ke asal....
Barangkali ada yang tak faham..apa yang aku ceritakan....sebenarnya aku pun tak faham... mengapa ada masa suamiku begitu malas...asyik nak tidor, siang malam memerap di bilik....dan ada pula satu masa jadi begitu rajin......hinggakan tidor pun cukup beberapa jam sahaja....
Kalau sesiapa yang ada pengalaman yang sama sebegini, mungkin boleh dikongsi bersama...Bukan nak mengaibkan...dia tetap suamiku...yang satu....cuma nak memahami apa sebenarnya yang berlaku....

1 comment:

aznimatisa said...

Uda, org lelaki ni memang pelik2,, yg prangai tu x pernah come across kat dekni,, so memang kepelikan...harap ada la kaum adam yg sudi menyampuk..jap..cuba tanya pak ngah..ngah o ngahh..di manakah ngah,, meh tlg cari suisnya