Pages

Followers

Saturday, October 10, 2009

Raya rumah Dekni dan lawat ke kilang TECHNO di Kuala.Kangsar..

Sebenarnya sejak membaca blog Dekni mengenai perusahaan tembikar suaminya Ibrahim, hati aku bagai digamit-gamit untuk melawat ke bengkel tempat dijalankan segala usaha dan kerja seramik.....(baca blog Dekni. http://www.laishye.blogspot.com/ ) Jadi kebetulan dalam musim raya ni ...aku pun mengajak sahabat baik aku ...Ruzanah juga cikgu seni di RPS , Ipoh... untuk ziarah Dekni dan terus ke bengkel seramik mereka di Kraftangan Enggor....Kuala Kangsar.



Sebenarnya kerana excited sangat jumpa Dekni...hingga lupa nak ambil gambar di rumah Dekni...heheh sorrylaa Dekni. Anyway thanks for the food....sedap sangat sebab tak makan tengahari sebelum datang rumah Dekni.....

Masuk aje ke perkarangan kraftangan Enggor...macam biasalaa kita akan disambut dengan taburan hasil-hasil kerja seramik....Tengoklah betapa besarnya pasu...hinggakan nampak lebih besar dari si kecik Nasuha...


















Si Faiz dan si Kecik...sebenarnya terpaksa mengikut....heheh anak-anak sekarang lebih seronok depan komputer dari melawat tempat begini... tapi nampaknya mereka enjoy juga bila dibawa ke sini.

Ini sebahagian hasilan kerja dari bengkel TECHNO... cantik kan.....harga cukup berpatutan...

Dapat soveniars dari tuan TECHNO....hehehh ..happy habis..boleh dibuat hiasan dinding.
Ini salah satu hasil kerja di bengkel seramik ini....Terendak lampu... dan beberapa lagi hasil kerja mereka.

Satu artwork yang menarik..... di hiasi dengan tulisan -tulisan jawi.....
Sebahagian hasil kerja yang terdapat di sini....Nampak berdebu sikit kerana ini bukan show room... cuma bengkel....Tapi di sebalik yang berdebu tu...hasilkerjanya tinggi...
Labu sayong yang di glaze kilat....kata Tuan Techno... ini yang dah direject...heheh..nampak ok je....( kita yang tak tahu memang semua nampak ok....) so, dapat laa satu..bawa balik sebagai sovinears....
Cantikkan terendak lampu ni....kalau tuan Techno pelawa tadi memang boleh dibawa balik...ehehhe

Ini produk yang ditempah pelanggan.... belum di glaze..

Dah ditempah VIP..... memang cantik...dan unik...
Antara produk-produk yang dihasilkan....
Produk yang masih dalam proses penghasilan....
Sessi temubual dengan toke TECHNO...menceritakan tentang proses penghasilan seramik di bengkelnya....
Iberahim....tokeh TECHNO...suami kepada Dekni..
Karya kreatif yang menanti di pintu masuk bengkel...

Bergambar dengan Dekni....Isteri Mithali...siap bawa bekal untuk suami di bengkel....
Hasilkerja di bengkel TECHNO..... walaupun nampak berdebu...tapi nilainya tinggi...kerana nak menghasilkannya bukan kerja yang mudah......
Nanti sesiapa yang berminat nak tempah seramik untuk kenduri kawin anak-anak ke...sedara ke....boleh le tempah dengan tuan TECHNO.......( komersial tolong kawan-kawan...)
Pada Dekni dan Ibrahim....Good Luck and Syabas......teruskan perjuangan kalian...
( Jangan lupa one set pot yang uda booking tu...hehhehe nanti dah siap uda masukkan dalam blog......)























5 comments:

Ibu n Abah said...

Salam perkenalan puan ros,
seronok baca entry you dan selamat berkenalan. Jika ada kelapangan je,putlah singgah di blog saya.

aznimatisa said...

Uda, A very memorable moment with u as always. Dekni sayang sangat kat Uda taw,,tapi masa dan jarak memisahkan kita. U are always my ever best buddy! luv u Uda muah3

gemagong said...

wah meriah nampak...siap dapat buahtangan lagi...nanti kalau saya datang nak mintak tuan tecno pasu yang besar tu bole ke?

aznimatisa said...

Boleh.. Tuan Gemagong bawak batter System dari Tanah orang2 jawa s"lgor. Datangla.

aznimatisa said...

Ha Uda. baru la seswai wana background.Kuninn. I like.Jelas tulisan. jika tidak jenuh tengok..tambah2 abg Don.haha da rabun tapi tetap kekal macho..heeee.tengok tu aris pun stuju angguk2, jika tidak asyik kena angkat spek mata dia je. kan aris.hehehe