Pages

Followers

Sunday, September 27, 2009

Pertemuan 3 beradik .....

Bapa mertuaku...
WAn Cu dengan wajah sayu dan sedih.....

Wan cu , Bapak dan wah....tiga beradik ( seorang dah meninggal..adik yang kecik )


Hari raya kedua ... Sesuatu yang aku suka dengan famili sebelah mertuaku ialah hubungan kekeluargaan antara sepupu-sepupu dan mak-mak sedara boleh dikatakan erat... Sejak aku mula kawin, setiap kali raya kunjungan sepupu-pupu memang memeriahkan suasana... Dan kali ini tanpa dirancang..berhimpun 3 beradik ini...Bapak mertuaku, adik kembarnya Wah dan Wan cu....
Yang mengharukan, walaupun mereka ini sekampung, tapi untuk bertemu bukan mudah kerana masing-masing telah uzur. Bapa Mertuaku telah sakit hampir 5 , 6 tahun gitu...tapi kebelakangan ini keadaannya lebih daif.... dah kurang mengenali walaupun anak cucunya sendiri.
WAn Cu juga hanya dikerusi roda dah hampir sepuluh tahun..sejak kena strok... Yang boleh berjalan sikit cuma Wah...tapi tak juga begitu sihat...





6 comments:

aint-super-woman said...

Ye la kak Ros. Kami pun kat kg pegi ziarah tok dan opah saudara yang dah uzur. Sedihkan...kita esok dah tua mcm mana la agaknya. But one thing for sure, kita lah yg kena make sure supaya golongan yg tua dan uzur ni, hidup dalam keadaan yg selesa dan terjaga, makan minum dan pakainya.....especially our own parents.

aznimatisa said...

A ar Uda. Alhamdulilah ukhwahnya masih berterusan dengan baik gitu. nanti kita tua camner gaknye ya uda..hmm

roslaini saad said...

Tu yang risau....dapat lak semua anak lelaki...hehhe (maafla...) kena ikut bontot bini habisle...

gemagong said...

ros...berapa umur mereka tu...wajah2 penuh kesyahduan moga mereka yang menjaga di beri ketabahan dan kesabaran yang tinggi

Pencinta Pantai Bersih said...

Kepimpinan melalui teladan. Sebagaimana kita layan orang tua2, gitu le juga anak2 melayan kita esok. InsyaAllah.

roslaini saad said...

Bapak yang tua...umornya dalam 78 th camtu...adik-adiknya mungkin dalam lingkungan 70an juga..
Masa muda bapak ..kerja keras buat bendang, menjaga dusun, menjual durian..dan macam-macam kerja kampung..