Pages

Followers

Monday, April 4, 2011

High tea bersama Aisyah.. balik cari roti ....

bersama Safura...
Hari Ahad yang baru lalu ni... aku diajak oleh seorang rakan untuk menghadiri satu jamuan high tea...anjuran sebuah syarikat menjual produk menguruskan badan...  Sebenarnya aku memang dah lama berminat.. kerana kebanyakkan testimoninya gulongan wanita berumor 40an ke atas...
Dan yang lebih menariknya kerana duta produk tu sendiri... memang asalnya XXX saiz macam aku dan sekarang memang dah susut.... tak macam kebanyakkan duta produk yang slim melim...kemudian konon dah kurus.... ( gemok ..masa mengandung.. memanglaaa....

Tapi malangnya sampai saat ini aku masih tak dapat mencuba.....kerana..kerana........heheheh ongkosnya....tunggu duit claim marking paper tak dapat-dapat lagi.....Harga biasalah ....bukan sekupang dua..

Azizah... paling kiri...bersama dua orang rakannya..
Tak disangka jumpala kawan yang sama-sama cikgu...yang mengajar di Kuale... Kata dia ,..dia dah kurang 12 kg... selepas guna 2 bulan..( mata aku memandang pun memang benar dia dah kurus...dia pun, dimata aku tidaklah gemok sangat.. tapi biasalaa perempuan kannn....
bila dah boring... mulalah tangkap gambar muka sendiri....tapi perut mengigil lapar....
  Cuma yang aku tak lalu...hari tu.. menunggu lama sungguh... Katanya pukul 2 petang... aku pun tak laa makan tengahari..ingat nak makan di sini saja... akibatnya pedihlaa perut teman weiiii........
Inilah poster gambar si Aisyah penyanyi tu.... dah kurang 16 kg lebih...guna sejak bulan febuari....
heheeh.... aku boleh ke kurus camni..... terkejut my suami karang...sebab dah slim...
Tunggu punya tunggu... dah hampir dua jam menunggu barulaa... Aisyah muncul dengan pengarah urusan...
Suara Aishah memang power... tapi dah hilang mood sebab perut lapar, dan dah lama menunggu...
Tema pula warna oren...aku rasa lagi menaikkan degree kepanasan...

Dah dua jam menunggu dapat laa aku menangkap gambar Aisyah ni.... Memang betullah... dah banyak susutnya badan penyanyi ni....
Kerana temanya oren... kebanyakkan yang hadir pakai baju oren...
tapi maaf cakaplah...aku rasa ramai yang tak faham tentang fesyen....majlis high tea.. nampak macam kenduri kawin.. kalau dinner tu pada aku ok lagi.... Dah tu padanan warna...dari hujung rambut sampai ujung kaki oren.....aduhhhh....combain laa sikit color tu kakkk......Yang padankan dengan warna hitam ke putih ke...kira oklaa mata memandang...
Pengarah urusan     

Aku balik cepat kerana..My suami dah call berkali-kali.. sebab dah janji nak hantar si Hakim balik asrama ....masa pengarah urusan ni beri ucapan.. aku terus blah... tak makan pun...sebab jam dah tunjuk pukul 4.30 ptg.  Nasib baiklaa kat rumah aku masih ada kuah durian yang aku masak sebelum aku keluar tadi.... sudahnya... cicah roti dengan kuah durianle...
 
    








2 comments:

hani@debumelukut said...

akak pernah diberitau pasal produk ni..sama kes lah dgn akak ni, tunggu poket tebal baru nak cuba..bab nak diet tu di bibir sahaja, di hati tak jadi2..

Uncle Lee said...

Hi Roslaini, I enjoyed looking at the very nice gambars here. And theladies all look really beautiful.
I like the singer. She's gorgeous!
You have fun and keep well. Lee.