Pages

Followers

Saturday, March 26, 2011

Berwajah baru....

   Kalau si rusa masih tersadai di bengkel.... si Honda... semakin ranggi....
kerana inilah... beberapa hari yang lalu aku macam patah kaki... sebab si Honda di tahan di bengkel..
Puncanya gara-gara si Honda di sondol dari belakang...( ada kisahnya aku tulis dalam blog )
Dah alang-alang nak ketuk bamper yang kemek..
My Suami suruh catkan sekali......
heheheeh...jadilah... nak beli kereta baru tak larat bayor utang.... dapat rupa ini pun jadilahhh...

5 comments:

Insan Marhaen said...

khabarnya.. Honda ni alah beli memang memakai, betul ke?

gedek! said...

Pasang Turbo sekali...

Lagi ranggi!

Anonymous said...

Salam Pn Ros,

honda ni best memandunya dan menumpangnya. at one time Honda dikatakan merc Jepun. Tapi kelihatan baru tu ok. Sebenarnya kereta ni mau jaga injin je. Untuk tu minyak hitam kena jaga. Hak lain tu timing chain ke etc ikut schedule dia. Satu lagi body jangan karat. kalau tu ok yang lain tu kira oklah.Tapi boleh tahan juga mengalirnya duit ye plus Rusa tu lagi adoii sabarrr je le. Wassalam

Mountain Climber

roslaini saad said...

Insan Marhaen... saya bab-bab kereta ni..tak pandai sangat.. tapi kalau banding bawa proton..( kakak punya ) dengan Honda.. rasanya sedap lagi bawa..tak rasa melayang..saya beli kereta ni..second hand..2006..Ini baru nak bagi body baru..

Gedek.. kalau pasang turbo.. takut kalah anak muda bawa kereta ...heheh

mountain claimber..
nak banding dengan Merz.. tak laa saya boleh bagi komen, sebab tak pernah bawa..
Saya ni susah nak tukar keret baru..sebab suami saya ni bukan jenis yang mudah..tukar dan beli..biar reput pun dia tetap sayang... sebab tu..selagi boleh jalan..kita jagalaa apa yang patut.. tapi bab yang mengalir tu...nak buat camana..kalau anak boleh juga kita cakap nanti dulu...emak belum gaji...tapi..kalau dah rosak..bukan kira ada duit ke tdak..mahu tak mahu kena ikhtiarkan juga....

sal said...

begitulah dugaan..

moga dipermudahkan urusan..